Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Νέα παύση εργασιών στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Το δίκτυο συλλόγων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης, με δελτίο τύπου, μας ενημερώνει για την υπογραφή απόφασης παύσης εξήντα (60) ημερών στο ΣΜΑ Ευκαρπίας (με προοπτική  την παύση μέχρι και την εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε ο πρώην Δήμος Ευκαρπίας στο Συμβούλιο Επικρατείας και έχει οριστεί να εκδικαστεί τον Απρίλιο). Το γεγονός ήρθε σαν αποτέλεσμα των διαμαρτυριών και των αντιδράσεων των φορέων της περιοχής, που έχουν την υποστήριξη και του αντίστοιχου δήμου.

Παρόλα αυτά οι πολίτες της περιοχής δεν εφησυχάζουν. Το δίκτυο καλεί σε νέα παρέμβαση, την Τετάρτη 4/1/2012, στις 15:30, στη συνεδρίαση της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ), στην οδό 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43 (Σφαγεία – περιοχή ΦΙΞ) με θέμα το ΣΜΑ Ευκαρπίας, διεκδικώντας:

1.   Να αλλάξει ο χώρος δημιουργίας του ΣΜΑ στην ΕΥΚΑΡΠΙΑ εκεί όπου πρότεινε από την αρχή ο Δήμος, σε άλλο οικόπεδό του.
2. Να ξεκινήσουν ταυτόχρονα να κατασκευάζονται και τα άλλα 4 ΣΜΑ, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός με ισοκατανομή των απορριμμάτων που θα δέχονται.
3.   Να ξεκινήσει η ανάθεση στα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ (ΕΜΠ ή ΑΠΘ) και η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ των κατοίκων και των φορέων για μια ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη στα πλαίσια του «Καλλικράτη» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ απορριμμάτων  και αποβλήτων.

2012_01_02_δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου