Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Οι κάτοικοι αποτρέπουν την έναρξη εργασιών στο ΣΜΑ Ευκαρπίας


Για μια ακόμη φορά, την Πέμπτη 18/10, οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και των ΒΔ συνοικιών εμπόδισαν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Στο πλευρό τους πολλοί αλληλέγγυοι της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν και σήμερα, Παρασκευή 19/10, και για όσο ακόμη χρειαστεί. Για πολλοστή φορά οι πολίτες των δυτικών συνοικιών  έδειξαν ότι είναι  μια γροθιά. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου 50, στην πολυπληθή ανοιχτή συνέλευση της Τετάρτης 17/10, το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες   στο χώρο κατασκευής του ΣΜΑ  και  σταμάτησαν εκ νέου τις εργασίες που πήγαν να ξεκινήσουν  με την παρουσία τουλάχιστον 100 αστυνομικών κάθε ειδικότητας. Ξεχωριστό και ειδικό τόνο έδωσαν στην κινητοποίηση οι μαθητές της Ευκαρπίας με τους γονείς τους,   αψηφώντας εκφοβισμούς και μεθοδεύσεις!
(στο τέλος παρατίθεται ολόκληρο το δελτίο τύπου του δικτύου 50/18.10.2012)


Η αποφασιστική στάση των κατοίκων έχει οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις το μπλοκ των υποστηρικτών του έργου, το οποίο, χθες Πέμπτη 18/10, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου, αραδιάζοντας, για μια ακόμη φορά, ένα μείγμα συκοφαντιών και απειλών:

«Σε κοινή συνέντευξή τους, οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΣΟΤΑ κατήγγειλαν και έκαναν λόγο για αντιδημοκρατικές και βίαιες πράξεις, χυδαίες ύβρεις, αναίτιες λεκτικές επιθέσεις και προπηλακισμούς, όσους σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο της Ευκαρπίας, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν βουλευτές και στελέχη συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, συνδικαλιστές, ελάχιστοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και φοιτητές και πολίτες από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης».

Ο παραλογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι φανερός από την παρακάτω προσέγγιση της διαστασιολόγησης του ΣΜΑ.
2012_10_17_για τη διαστασιολόγηση του ΣΜΑ Ευκαρπίας

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ( ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Δελτίο τύπου 18-10-2012

ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΜΑ  ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ

Για πολλοστή φορά οι πολίτες των δυτικών συνοικιών  έδειξαν ότι είναι  μια γροθιά. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου 50, στην πολυπληθή ανοιχτή συνέλευση της Τετάρτης, το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες   στο χώρο κατασκευής του ΣΜΑ  και  σταμάτησαν εκ νέου τις εργασίες που πήγαν να ξεκινήσουν  με την παρουσία τουλάχιστον 100 αστυνομικών κάθε ειδικότητας. Ξεχωριστό και ειδικό τόνο έδωσαν στην κινητοποίηση οι μαθητές της Ευκαρπίας με τους γονείς τους,   αψηφώντας εκφοβισμούς και μεθοδεύσεις!

Η διοίκηση του συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και της ΠΕΔΚΜ, αγνοώντας προκλητικά τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, του δικτύου των 50 συλλόγων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του συλλόγου εργαζομένων Παύλου Μελά, εργαζομένων ΟΤΑ Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ και πολλών άλλων, πραξικοπηματικά προωθεί την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας με τη συνδρομή και την κατοχή των ΜΑΤ.

Χρησιμοποιεί ακόμα και εργαζομένους στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και  σε δήμους, παρά τη θέλησή τους και με την απειλή της απόλυσής τους (όπως μας κατάγγειλαν οι ίδιοι)  με αποφάσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων Δημάρχων, τηλεστάρ, ανίκανων να οργανώσουν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων  εδώ και δεκαετίες και επικίνδυνων για τη ζωή μας και το μέλλον της Πόλης. Συνυπεύθυνων για την οικολογική περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική υποτέλεια – υποβάθμιση της Πόλης και του Νομού. Δημάρχων που δυστυχώς οι αγωνίες τους εξαντλούνται  να μη γίνει γνωστό πως ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ και Παραπλάνησαν τους  κατοίκους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΕ, ιδίως ενόψει της επίσκεψης του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Johannes Hahn, αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική (ΕΣΠΑ), στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Τα παραμύθια τους, οι φοβέρες τους όπως και τα προσωπικά ή οικονομικά τους συμφέροντα θα θαφτούν στο λόφο της Ευκαρπίας, που ισοπέδωσαν, αλλοιώνοντας το οικοσύστημα. Τον αέρα της Θεσσαλονίκης , την ανάσα της  με μια γιγαντιαία – φαραωνική κατασκευή δεν θα  τον κόψουν. Είναι ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ , που δυστυχώς δε φαίνεται λόγω της απροκάλυπτης ( μέχρι παρεξηγήσεως ) στήριξής τους από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της πόλης. «Δημοσιογράφοι», που τους απαγορεύεται να ρωτούν σε .. συνεντεύξεις τύπου, που αντίθετα μας σηκώνουν το δάχτυλο και μας υποδεικνύουν την άποψη του Συνδέσμου. Που δεν  τολμούν να ρωτήσουν πόσες προσλήψεις  ΔΙΜΗΝΕΣ έκανε  πριν από λίγες μέρες ο Σύνδεσμος.    

Εμείς αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας και όχι για την πολιτική μας καριέρα. Θέλουμε αυτοί που μας κοροϊδεύουν και αποφασίζουν με το έτσι θέλω τόσα χρόνια, όπως και για το ΣΜΑ Ευκαρπίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους ας τιμωρηθούν κάποιοι. Ας παραιτηθούν ακόμα ακόμη. ΦΤΑΝΕΙ. Πόσο ακόμα θα καταστρέφουν; Που είναι η αξιοπρέπεια τους; Ως πότε θα νομίζουν ότι μπορούν ξεγελούν τον Έλληνα πολίτη;
Να σταματήσουν την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος,  πολύτιμα   λεφτά δικά μας , που ξοδεύονται ΑΛΟΓΙΣΤΑ  σε πανάκριβα – γυαλιστερά φυλλάδια και διαφημίσεις σε όλα τα ΜΜΕ για την δήθεν αναγκαιότητα του ΣΜΑ Ευκαρπίας με τον παραπλανητικό τίτλο «Μάθε και Αποφάσισε», όταν από τον Αύγουστο στη στημένη διαβούλευση,   οι ανίκανοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μάθουμε, να τρομάξουμε με το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν, να πάρουμε χαμπάρι το οικονομικά συμφέροντα και τις μπίζνες και να  ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΑΜΨΗΦΕΙ:  ΟΧΙ στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Αν, τέλος, τους έχει απομείνει λίγη τσίπα οι περί την ΠΕΔΚΜ και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να προγραμματίσουν τη συζήτηση για  νέο  περιφερειακό σχεδιασμό  διαχείρισης των απορριμμάτων, για τον οποίο το Δίκτυο προτείνει  να γίνουν   μικροί ΣΜΑ, ανά δήμο ή ομάδες Δήμων και όχι εις βάρος μιας και μόνο περιοχής. Για να μπορεί να διαχειρίζεται πιο ορθά, πιο αποδοτικά τα απορρίμματα του ο κάθε δήμος  με μείωση, επαναχρησιμοποίηση, επανάχρηση, ανακύκλωση και  κομποστοποίηση για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθούν τα σκουπίδια που θα πηγαίνουν για ταφή και έτσι και δρομολόγια θα γλυτώνει    και λιγότερα τέλη θα πληρώνει στον ΟΤΑ και χαμηλότερα δημοτικά τέλη θα έχουμε σαν πολίτες.

Όλες και Όλοι ξανά στο Δρόμο .  Αύριο   στις 7.30΄ πμ στο χώρο του ΣΜΑ
(συνάντηση στα Νεκροταφεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου