Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Οι μονάδες επεξεργασίας της Αττικής στον κατάλογο προτεινόμενων ΣΔΙΤ


Με δελτίο τύπου της περιφέρειας Αττικής, στις 18/10/2012, δημοσιοποιείται η ένταξη των έργων κατασκευής των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής στον κατάλογο προτεινόμενων ΣΔΙΤ. Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:
         
Εντάχθηκαν στον «Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων» τα έργα της κατασκευής των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, όπως ενημέρωσε με επιστολή της η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Μετά την εξέλιξη αυτή ο ΕΔΣΝΑ καλείται να υποβάλει εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο μηνών στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, αίτηση για την υπαγωγή της συγκεκριμένης σύμπραξης στις διατάξεις του Ν. 3389/2005.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «Το πρώτο βήμα έγινε. Η ένταξη των έργων στον Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων αποτελεί θετική εξέλιξη. Ωστόσο ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και η εξάντληση του διαθέσιμου χώρου απόθεσης των απορριμμάτων, μας πιέζουν να υλοποιήσουμε δράσεις του ΠΕΣΔΑ Αττικής, με τις όποιες αδυναμίες έχει, που είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών. Πλέον απαιτείται στενή και με γοργούς ρυθμούς συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί συνολικά ο σχεδιασμός, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δικός μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική να συνοδευτεί με την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και όλα αυτά με όρους απόλυτης διαφάνειας, διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς των θέσεων εργασίας των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή του αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ είχε λάβει ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου