Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

... αρχικά ικανοποιημένες οι ΜΚΟ


Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε παρέμβαση των οργανώσεων Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και  Greenpeace, σχετική με τις δημοπρατήσεις των τεσσάρων έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Το περιεχόμενο της παρέμβασης, που δεν το υπογράφουν οι άλλες δύο συνεργαζόμενες ΜΚΟ (WWF Ελλάς και Μεσόγειος SOS), έγινε αντικείμενο σχολιασμού στο forum της Πρωτοβουλίας συνεννόησης. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια από τα σχόλια, με τη σειρά που διατυπώθηκαν:
______________________________

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ έχει ασκήσει μια αναλυτική κριτική στην "πράσινη πρόταση" για την Αττική. Παρόλα αυτά είναι να εκπλήσσεται κανείς, όταν σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Αττική και με δεδομένο το χαρακτήρα των όσων προωθούνται, με το γεγονός ότι η παρέμβαση των ΟΕΑ - Greenpeace ξεκινά ως εξής: Η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την πρόληψη - ανακύκλωση - κομποστοποίηση και τα πράσινα σημεία ως τα βασικά εργαλεία  για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή, στην Αττική. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Greenpeace εκφράζουν αρχικά την ικανοποίησή χαρακτηρίζοντας θετική αυτή την εξέλιξη. 

Είμαι ο τελευταίος που θα μπω σε υποθέσεις συνομωσίας, αλλά αυτή είναι μια ξεκάθαρη στάση στήριξης και πριμοδότησης του κ. Σγουρού, του ΕΔΣΝΑ, της περιφέρειας και της κυβέρνησης.

ΤΚ
_____________________________

Πραγματικά και μένα μου  προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ο χρόνος που επέλεξαν να επανατοποθετηθούν και το περιεχόμενο της τοποθέτησης. Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι εύλογο.

ΔΣ
________________________________

Νομίζω ότι πρέπει, σαν ΠΡΩΣΥΝΑΤ, να αναρτήσουμε ένα σχόλιο στο blog, όπως:
«Οι οργανώσεις που στο τίτλο τους φέρουν το επίθετο "οικολογική", "πράσινή" θα όφειλαν στοιχειωδώς να το τιμούν. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που οι επιλογές της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν ένα τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο, να υπάρχουν "οικολόγοι" που, αντί να διαφωτίζουν τους πολίτες για τις επιπτώσεις των πανάκριβων, υπερδιαστασιολογημένων  εγκαταστάσεων που θάβουν και καίνε μαζί με τα σκουπίδια κάθε σχέδιο τοπικής διαχείρισης, συμμετοχής των πολιτών, διαλογής στην πηγή κλπ., εκφράζουν "την ικανοποίησή τους " !!!»

ΒΣ
_________________________________________

Αγαπητοί φίλοι,

Οκτώ χρόνια παλεύουμε «κάποιοι» να τους αποκαλύψουμε και να τους καταγγείλουμε στην κοινωνία για τον πρόστυχο ρόλο που παίζουν με επίκεντρο τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στην χώρα μας. Οκτώ χρόνια δεχόμαστε λάσπη, επιθέσεις και «αποκλεισμούς» από αυτούς και τους γνωστούς αριστερούς τους συνεργάτες (τα γνωστά επαγγελματικά στελέχη…..). Οκτώ χρόνια να αναδείξουμε τα αυτονόητα.

Δεν ξέρω αν τα καταφέραμε. Σίγουρο, όμως, είναι ότι το σύστημα που δουλικά υπηρετούν σαν πιστοί τσανανακογλύφτες (π.χ. Ε.Ο.ΑΝ, δήμος Αθηναίων κλπ. κλπ.) τους ανακαλεί από την εφεδρεία γιατί τους χρειάζεται και πάλι. Τους χρειάζεται γιατί καταλαβαίνει ότι παραπαίει……. και αυτό είναι δικό μας έργο ….. είναι το αποτέλεσμα της δικής μας επιχειρηματολογίας, που αρχίζει να περνάει επιταχυνόμενα στην κοινωνία ……

Χρειάζονται, λοιπόν, και πάλι την υπνωτική προπαγάνδα τους. Είναι όμως πολύ αργά…. η κοινωνία αλλάζει… ξέρει και καταλαβαίνει, πλέον, περισσότερα και γρηγορότερα. Αποκαλύφθηκαν… βγαίνουν από την κρυψώνα τους, αλλά τώρα δεν είναι όπως πριν…. είναι μέρα μεσημέρι.

ΔΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου