Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Με τη βούλα της κυβέρνησης, τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στη Φυλή

Μέχρι τώρα, μιλούσαμε για τη λαθραία και παράνομη διάθεση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στη Φυλή (συνήθως, μέσω των ΚΔΑΥ). Τώρα αυτί γίνεται με την  υπογραφή τριών υπουργείων: με μια υγειονομική διάταξη του υπουργείου υγείας και με μια κοινή υπουργική απόφαση ΥΠΕΚΑ - ΥΠΕΣ για την υποχρεωτική διάθεση στη Φυλή των απορριμμάτων των δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας, που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση. 

Άλλη μια φορά, προσωρινή λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, λόγω της πασίδηλης αδράνειας και αδιαφορίας των αυτοδιοικητικών και του πολιτικού προσωπικού της περιφέρειας, επί σειρά ετών. Αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο, αφού είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους δύο δήμους. Λόγο για να πανηγυρίζουν έχουν μόνο όσοι προωθούν την ταχύρυθμη μεταβίβαση της διαχείρισης στους ιδιώτες και στην προώθηση των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας και καύσης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την εξέλιξη έσπευσε να αξιοποιήσει ο κ. Τατούλης, προσπαθώντας να (ξανα)κερδίσει πόντους στον εσωτερικό ανταγωνισμό που έχει με τους δημάρχους της περιοχής του.

Κατά τα άλλα, απόλυτη σιωπή από τους «φύλακες» της Φυλής, το δήμαρχο Φυλής κ. Μπουραΐμη και τον περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Σγουρό. Που πήγαν, άραγε, οι πρόσφατοι παληκαρισμοί τους;1 σχόλιο:

  1. Tάσο καλησπέρα.
    Η ΚΥΑ , πέραν των εγκληματικών για το περιβάλλον επιπτώσεων (επιτάχυνση εξάντλησης ΧΥΤΑ χωρίς σχέδιο Β, καταργεί , χωρίς να το δηλώνει, την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Η άδεια στον όρο 16 σελ. 6 ρητά προβλέπει τη διάθεση στην εγκατάσταση αυτή (ΧΥΤΑ Φυλής) μόνο μη επικ. στ. αποβλήτων που προέρχονται από την ΑΤΤΙΚΗ. Δεν γνωρίζω αν είναι λαβή και για νομική προσφυγή.
    ΚΣύψας

    ΑπάντησηΔιαγραφή