Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Στη φάση των προσφορών ο διαγωνισμός της Πελοποννήσου


Σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου (πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/5/2013), πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις, που σχετίζονται τον, υπό εξέλιξη, διαγωνισμό για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου:

1.  Κηρύχθηκε το πέρας του α΄ σταδίου της β΄ φάσης του διαγωνισμού, που αφορά στον ανταγωνιστικό διάλογο (Β.Ι.: Πρόσκληση Συμμετοχής σε Διάλογο, με σκοπό την διενέργεια διαλόγου μεταξύ της Αναθέτουσας Αρχής και των Προεπιλεγέντων επί των τεχνικών, χρηματοοικονομικών και νομικών πτυχών του Έργου).
2.  Εγκρίθηκαν οι όροι διενέργειας και τα τεύχη δημοπράτησης του β΄σταδίου της β΄ φάσης του διαγωνισμού (Β.ΙΙ.: Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών  Ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης).

Λογικά, έχει αποσαφηνιστεί η επιθυμητή τεχνική λύση, στη βάση της οποίας τα επενδυτικά σχήματα, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα κληθούν να δώσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Μένει να δούμε τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να έχουμε μια πρώτη «γεύση» για το προς τα πού οδεύουν τα πράγματα.

Εκτός από τα πρακτικά της επιτροπής, ρεπορτάζ και βίντεο από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπάρχουν εδώ:

Σημαντική μέρα για την Περιφέρεια: Ολοκληρώθηκε η β' φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα (video)

Ο διαγωνισμός της Δυτ. Μακεδονίας

Σε μάκρος θα «τραβήξει», απ’ ότι φαίνεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα έργα διαχείρισης της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, που γίνεται στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, αλλά όχι με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Έχουν υποβληθεί δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές, από τα 3 σχήματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Καθένα από τα 3 σχήματα υπέβαλε ένσταση για τον αποκλεισμό των προσφορών των άλλων δύο. Αφού οι ενστάσεις απορρίφθηκαν από το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ, οι εταιρείες (και οι τρεις) προσέφυγαν στο ΣτΕ, το οποίο δεν έχει ορίσει ακόμη δικάσιμη ημερομηνία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου