Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Συνεδριάσεις της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ "στα μουλωχτά"

Στη βδομάδα που πέρασε, πραγματοποιήθηκαν δύο κατεπείγουσες συνεδριάσεις της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, οι οποίες δεν δημοσιοποιήθηκαν με το συνήθη τρόπο («Διαύγεια», δελτία τύπου, web tv κλπ.). Οι προσκλήσεις κολλήθηκαν στην είσοδο των γραφείων του ΕΔΣΝΑ, ενώ τις ανακαλύψαμε στο site, στην κατηγορία «ανακοινώσεις». Το γιατί συνέβη αυτό επιβάλλεται να μας το εξηγήσει ο ΕΔΣΝΑ και ο Πρόεδρός του κ. Σγουρός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα. 

Ορισμένα σχόλια: 

1. Το πρώτο θέμα της 21ης συνεδρίασης, σχετίζεται με την ακύρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για τη μεταφορά των παλιών τεφρών από τη Φυλή, που προέρχονται από την καύση των νοσοκομειακών αποβλήτων, από την περίοδο που τον αποτεφρωτήρα διαχειρίζονταν ο ίδιος ο (τότε) ΕΔΣΚΝΑ. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή εξέλιξη, που παρατείνει το χρόνιο πρόβλημα της τέφρας, η οποία παραμένει αδιάθετη, κάτω από άθλιες συνθήκες αποθήκευσης (όση, δηλαδή, δεν έχει διασπαρεί στο περιβάλλον της περιοχής). 

2. Το δεύτερο θέμα της 21ης συνεδρίασης προδιαθέτει για το ενδεχόμενο κάποιο ή κάποια από τα εργολαβικά σχήματα, πιθανότατα από αυτά που αποκλείστηκαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού για τη μονάδα του Γραμματικού, να κάνει προδικαστική προσφυγή. Αν συμβεί αυτό, θα μετατοπιστεί χρονικά η έναρξη της β΄ φάσης του διαγωνισμού, τη στιγμή που παραμένει άγνωστο το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της α΄ φάσης για τις άλλες τρεις μονάδες της Αττικής. 

3. Το (μοναδικό) της 22ης συνεδρίασης συνδέεται με τις εισφορές των δήμων στον ΕΔΣΝΑ. Πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα, για το οποίο αξίζει να επανέλθει κανείς-μία σε πρόσφατη ανάρτησή μας

Ακολουθούν οι προσκλήσεις στις συνεδριάσεις της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ 


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 08 Μαΐου και ώρα 3 το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: 

1. Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την υπ’ αρ. 74/2013 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ο κατεπείγον χαρακτήρας του θέματος αιτιολογείται λόγω του ότι η προθεσμία για την άσκηση αίτησης ανάκλησης, λήγει την 15/5/2013 και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθεί άμεσα η απόφαση). 

2. Λήψη απόφασης επί αιτημάτων εταιρειών για χορήγηση αντιγράφων των φακέλων συμμετοχής στον Διαγωνισμό για το έργο: «Μελέτη Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής, με ΣΔΙΤ». (Ο κατεπείγον χαρακτήρας του θέματος αιτιολογείται λόγω του ότι υπάρχουν ασφυκτικές προθεσμίες για την άσκηση προδικαστικών προσφυγών των διαγωνιζομένων, και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την χορήγηση ή μη αντιγράφων).  


Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 09 Μαΐου και ώρα 10:00 το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής με μοναδικό θέμα συζήτησης το εξής: 

1. Λήψη απόφασης υποβολής αιτήματος προς τη ΔΕΗ για παρακράτηση της πρώτης τριμηνιαίας δόσης των εισφορών των Δήμων μελών του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έτους 2013. (Ο κατεπείγον χαρακτήρας του θέματος αιτιολογείται λόγω του ότι πρέπει να μας αποδώσει η ΔΕΗ εντός του τρέχοντος μηνός την 1η δόση του 1ου τριμήνου από την παρακράτηση των εισφορών των Δήμων-μελών του ΕΔΣΝΑ και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθεί και να σταλεί άμεσα η απόφαση στη ΔΕΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου