Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Στο ΣΕΕΔΔ οι καταγγελίες για τη στάση του κ. Σγουρού


Με βασικό «μπούσουλα» την απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τα τέσσερα εργοστάσια της Αττικής, κινείται ο Κ. Σγουρός, ο ΕΔΣΝΑ και η περιφέρεια Αττικής. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση αυτή, με τη συνεχιζόμενη άρνησή τους να απαντήσουν σε κρίσιμα ζητήματα, που άπτονται της νομιμότητας και του ουσιαστικού περιεχομένου των διαγωνισμών. Πέρα από την αδιαφάνεια της όλης διαδικασίας, έχουν τεθεί και δύο ακόμη ζητήματα, στα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή περιφέρειας Αττικής και ο προϊστάμενός της κ. Λέμας, που, κατά τα φαινόμενα, βρίσκεται σε ευθεία γραμμή συνεννόησης με τον κ. Σγουρό:
·       η πολυδιάσπαση του υποστηρικτικού έργου των διαγωνισμών και η απευθείας ανάθεσή του δε διάφορα γραφεία «ημετέρων», έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ενός έργου που ανήκει, φυσιολογικά, στο τεχνικό - επιστημονικό δυναμικό του ίδιου του ΕΔΣΝΑ
·       η αδικαιολόγητη απόκρυψη της υποστηρικτικής μελέτης για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, η οποία είχε ανατεθεί από την περιφέρεια και όφειλε να έχει παραδοθεί στις 31/12/2012.  

Όλα τα σχετικά ερωτήματα έχουν τεθεί με αλεπάλληλες επιστολές, τόσο προς την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, όσο και προς τον κ. Σγουρό. Η παράνομη άρνησή τους να απαντήσουν, για μακρύ χρονικό διάστημα, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που εξετάζει τις καταγγελίες. Στη συνέχεια παρατίθενται οι τελευταίες επιστολές – καταγγελίες προς το ΣΕΕΔ. 


1 σχόλιο:

  1. Γεωργία Ασημακοπούλου21 Μαΐου 2013 - 10:57 μ.μ.

    σχόλιο στην αναφορά "η αδικαιολόγητη απόκρυψη της υποστηρικτικής μελέτης για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, η οποία είχε ανατεθεί από την περιφέρεια και όφειλε να έχει παραδοθεί στις 31/12/2012".
    είναι γνωστό,εξ άλλου και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ έχει δημοσιοποιήσει σχετικα στοιχεία, ότι αντικείμενο της "υποστήριξης" που ανελαβαν οι συμβουλοι με τις συμβάσεις Λιακόπουλου ειναι η Αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ και η ΣΜΠΕ για να ενσωματωθούν τα νέα στοιχεία. Ποια νέα στοιχεία; Τις 2 ΑΕΠΟ για τη Μονάδα βιοξήρανσης και το νέο ΕΜΑ στη Φυλή, που υπογράφηκαν λίγες μέρες πριν τις αναθέσεις στους συμβούλους.Γιατί λοιπόν βάζοντας θέμα ¨απόκρυξης υποστηρικτικής μελέτης" που "όφειλε να έχει παραδοθεί" να νομιμοποιείται ένα υλικό, που εκτός των άλλων, αν έχει ετοιμαστεί ξέρουμε σε ποια κατευθυνση είναι; Αυτο που πρεπει δεν ειναι η καταγγελία της όλης διαδικασίας;Ας την κρατήσουν να την χαίρονται την υποστηρικτική, πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στην αξιοποίηση της για την Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ από τον ΕΔΣΝΑ που είναι πλέον ο αρμόδιος για αυτό. Και ένας τρόπος γι αυτό ειναι να τεθούν ενώπιον των προσωπικών ευθυνών τους όσοι σκεφτούν υπογράψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή