Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Σε διαρκή αμφισβήτηση τα έργα της Αττικής

Στην αλυσίδα των αμφισβητήσεων της αποτελεσματικότητας και της συμμόρφωσης με την περιβαλλοντική νομοθεσία, τουλάχιστον, έρχεται να προστεθεί η θέση του επιτρόπου J. Potocnik, όπως αυτή εκφράζεται σε επιστολή - απάντησή του στον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής κ. Ν. Γαλανό.

Στην απάντηση του κ.Potocnik, με διακριτικό αλλά σαφή τρόπο, επισημαίνεται το γεγονός ότι τα έργα της Αττικής δημοπρατούνται, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης του εθνικού και του περιφερειακού σχεδιασμού. Με έμμεσο πάλι τρόπο τίθεται θέμα παρακολούθησης της σχετικής διαδικασίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θεωρείται δεδομένη η συμμόρφωση προς την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το ρεπορτάζ της Νάντιας Βασιλειάδου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με τίτλο: «Κενό γράμμα» στην Ελλάδα η διαχείριση των αποβλήτων. Ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται και η άρνηση του κ. Σγουρού να απαντήσει στα ερωτήματα της «Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων», σχετικά με τη διαδικασία της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε καταγγελία στο Σώμα επιθεωρητών - ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Συμπληρώνουμε, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, ότι με τα παραπάνω δεν τεκμηριώνεται ότι η στάση της ΕΕ είναι η πρέπουσα. Αφού η ίδια, μέσα από άλλα όργανα και διαδρομές, εκφράζει αντιφατικές απόψεις, δίνει πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση και στους περιφερειάρχες και, φυσικά, ανέχεται τη διασπάθιση χρήματος από τα ευρωπαϊκά ταμεία σε έργα σαν αυτά της Αττικής.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Potocnik στον κ. Γαλανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου