Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Τις "Φοβόλες" στην Κερατέα επιλέγει ο κ. Σγουρός

Σημερινό (29/7) δελτίο τύπου της περιφέρειας Αττικής, έχει τίτλο:

Περιφέρεια Αττικής: Αναμφισβήτητα οι Φοβόλες θα είναι ο νέος χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Κερατέα

Το πλήρες κείμενο είναι το εξής:

Σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής περί παράτασης προθεσμίας στην κατασκευή του έργου «Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» στην περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα, τονίζεται ότι η θέση της Περιφέρειας, σχετικά με το θέμα, είναι σαφής και κατηγορηματική και έχει ειπωθεί επανειλημμένως. Η νέα χωροθετημένη θέση θα είναι αναμφισβήτητα στις Φοβόλες.

Για την ολοκλήρωση της νέας χωροθέτησης υπολείπεται η σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Δήμο. Οι τοπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για το τυπικό κλείσιμο του παλαιού έργου δε θα πρέπει να παρερμηνεύονται και να διαστρεβλώνονται.

Με αφορμή το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για την Κερατέα, ισχύει η νέα χωροθέτηση που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Καταδικάζω την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος».

Το ερώτημα προς τον κ. Σγουρό είναι:

Υιοθετεί την πρόταση του δήμου Λαυρεωτικής να χωροθετήσει πλήρη εγκατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού στις «Φοβόλες» (που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί);
ή
σκέφτεται μια απλή μεταφορά του ΧΥΤΑ από το Οβριόκαστρο στις «Φοβόλες», όπως υπονοεί ο τίτλος του δελτίου τύπου;  

Το ερώτημα προς το δήμο Λαυρεωτικής είναι:

Έχει έρθει σε κάποιου είδους συνεννόηση με τον κ. Σγουρό ή έχει εξασφαλίσει την κατ’ αρχή συγκατάθεσή του στην πρόταση που επεξεργάζεται και με ποιους όρους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου