Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Νέα απευθείας ανάθεση στους αντ' αυτού (του ΕΔΣΝΑ)

Η επιλογή αναδόχου για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, έφερε στην επιφάνεια το καθεστώς της αδιαφάνειας που επικρατεί σε όλη τη διαδκασία των δημοπρατήσεων με ΣΔΙΤ. Ακόμη και τώρα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό η τεχνική λύση στην οποία κατέληξε ο «ανταγωνιστικός» διάλογος, επί της οποίας δόθηκαν οι τελικές οικονομικές προσφορές. Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και η διαδικασία και τα κριτήρια με τα οποία η περιφέρεια Πελοποννήσου κατέληξε στην τεχνική λύση, όταν είναι γνωστό ότι η εκπροσώπηση της περιφέρειας είχε ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο, που είχε αναλάβει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου, ερήμην των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας.

Το ίδιο σκηνικό διαμορφώνεται και με τις δημοπρατήσεις των τεσσάρων εργοστασίων της Αττικής, με τον ΕΔΣΝΑ να κάνει απευθείας αναθέσεις όλων των σημαντικών υποστηρικτικών έργων, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την πλήρη απαξίωση του τεχνικού - επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει και εναρμονιζόμενος με την κυρίαρχη αντίληψη της πλήρους εκχώρησης στους ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Πρωτουβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει θέσει έγκαιρα τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την τακτική, την έχει καταγγείλει και έχει ζητήσει εξηγήσεις (τις οποίες ακόμη περιμένει …)   
Στα όρια της νομιμότητας οι διαγωνισμοί της Αττικής (18/3/2013)
Που είναι η δυσκολία να απαντήσετε, κ. Σγουρέ; (28/4/2013)
Στο ΣΕΕΔΔ οι καταγγελίες για τη στάση του κ. Σγουρού (20/5/2013)


Τη Δευτέρα 5/8/2013 δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση για το πιο σοβαρό από τα υποστηρικτικά έργα, αυτό της υποστήριξης στην ολοκλήρωση της α΄ φάσης των διαγωνισμών, στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, στην επιλογή αναδόχου, στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, στον προσυμβατικό έλεγχο και στη σύνταξη των φακέλλων για τη χρηματοδότηση των έργων. Το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ. Η πρόσκληση απευθύνεται σε τρία συγκεκριμένα μελετητικά γραφεία, από τα οποία θα γίνει η επιλογή. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει ανώτατο όριο τις 120.000 ευρώ (χωίς ΦΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου