Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Τέρμα στα «μαϊμού» ανακυκλώσιμα. Τώρα μόνο αυθεντικά!

Μέχρι λίγο καιρό πριν, η Μύκονος ήταν συνδεδεμένη με έναν προβληματικό και απαράδεκτο τρόπο διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Μέρος του οποίου ήταν και η, κατ’ εξακολούθηση, μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων, με το μανδύα των ανακυκλώσιμων, στην Αττική. Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις της «Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» ( - - - ).

Τώρα πλέον, χωρίς να έχει αλλάξει ριζικά η κατάσταση, η Μύκονος μπορεί και στέλνει και θετικά μηνύματα. Αυτό οφείλεται, αποκλειστικά, στην εθελοντική δράση των ενεργών πολιτών της Μυκόνου, που συγκρότησαν τον αστικό συνεταιρισμό για την ανακύκλωση «ΜοίκοΝΟΣ».

Το είπαν και το έκαναν πράξη: «Αν δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς!». Μέσα στο λίγο διάστημα λειτουργίας του συνεταιρισμού, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τόνους καθαρών, προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών.  Την Κυριακή 4/8 φόρτωσαν μια νταλίκα και οργάνωσαν την πρώτη τους αποστολή, που έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας το μεσημέρι της Τρίτης 6/8, για να πάρει το δρόμο της στις βιομηχανίες της ανακύκλωσης υλικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου