Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Έκθετος ο κ. Σγουρός για την ΕΜΑΚ

Αδυνατεί ο κ. Σγουρός να στηρίξει τις επιλογές του στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων του ΕΔΣΝΑ με τους εργολάβους που διαχειρίζονται την ΕΜΑΚ και τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στη Φυλή. Η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ είχε αποφασίσει, στις 25/4/2013, να προκηρύξει νέους διαγωνισμούς. Λίγους μήνες αργότερα (12/7/2013), όμως, άλλαξε θέση και αποφάσισε την παράταση των συμβάσεων με τους ίδιους εργολάβους, στη βάση σχετικής πρόβλεψης των ισχυουσών συμβάσεων. Η αλλαγή στάσης είχε δικαιολογηθεί με το επιχείρημα της στενότητας χρόνου και με την επίκληση οικονμικών οφελών, λόγω «κουρέματος» του χρέους του ΕΔΣΝΑ και λόγω εκπτώσεων στις νέες τιμές. Το γεγονός είχε προβληθεί με ιδιαίτερα πομπώδη τρόπο.

Στις 18/10/2013 η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ αποφασίζει, εκ νέου, για την ΕΜΑΚ. Μόνο που, αυτή τη φορά, το «κούρεμα» και οι εκπτώσεις έχουν κάνει «φτερά». Το ίδιο και στο σχετικό δελτίο τύπου. Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ φέρνει στην επιφάνεια την αλλαγή στάσης, ενώ σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν και στην εφημερίδα «το Ποντίκι» (εδώ και εδώ).

Ο κ. Σγουρός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, απαντώντας στο «Ποντίκι» (σιγά μην απαντούσε στην ΠΡΩΣΥΝΑΤ, θα χαλούσε … την παράδοση). Στην επιστολή του (δημοσιεύεται στο φύλλο της 21ης/11), όμως, αναφέρεται σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από το επίδικο ζήτημα. Κανονική «σιγή ιχθύος». Επιβεβαιώνοντας ότι η αλλαγή στάσης είναι γεγονός και μένοντας έκθετος για τις μεγαλοστομίες του. Ας έχει το θάρρος, τώρα, να μας εξηγήσει, τουλάχιστον, την τελευταία αλλαγή στάσης.

Υπήρξε πράγματι συμφωνία για «κούρεμα» χρεών και για εκπτώσεις; Αν ναι, ποια πλευρά υπαναχώρησε και για ποιο λόγο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου