Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Θυμήθηκε το «κούρεμα» χρεών ο κ. Σγουρός

To 2013, o κ. Σγουρός και η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, για να δικαιολογήσουν την παράταση των συμβάσεων ανάθεσης της λειτουργίας του ΕΜΑΚ και του αποτεφρωτήρα (δικαίωμα προαίρεσης, ο επίσημος χαρακτηρισμός), αντί της προκήρυξης νέων διαγωνισμών, ισχυρίστηκαν ότι διασφάλισαν κούρεμα των χρεών από τους εργολάβους. 

Τελικά, η παράταση των συμβάσεων αποφασίστηκε στις 18/10/2013 για το ΕΜΑΚ και στις 6/12/2013 για τον αποτεφρωτήρα. Σε αυτές δε γίνονταν λόγος για κούρεμα χρεών. 

Είχαμε επισημάνει, τότε, το γεγονός και το επικοινωνιακό παιχνίδι, με πολλά σχόλιά μας, τα τελευταία από τα οποία ήταν τα εξής: 

Αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο. Σε μια από τις πολλές τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, στις 17/7/2014, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στους αναδόχους των έργων, με την οποία θα τους γνωστοποιείται τώρα ότι αποδέχεται ο ΕΔΣΝΑ το «κούρεμα» των χρεών. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντήσουν, μετά από ένα χρόνο οι εργολάβοι και αφού έχουν διασφαλίσει την παράταση των συμβάσεων. 

Να θυμίσουμε ότι η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, πάλι με (μετεκλογική) απόφασή της, στις 23/6/2014, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ανάθεσης της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα. Υποθέτουμε για μετά τη λήξη της παράτασης της ισχύουσας σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου