Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Οι πλασιέ της καύσης ξαναχτύπησαν - καταγγελία της ΠΡΩΣΥΝΑΤ

Με αφορμή κάποιες νέες εμετικές παρεμβάσεις στο διαδίκτυο, η ΠΡΩΣΥΝΑΤ εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία:

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ είναι αναγκασμένη να καταγγείλει δημόσια μια ορισμένη δραστηριότητα ελάχιστων, πλην συγκεκριμένων, μελών των επιτροπών αγώνα Γραμματικού και Φυλής. Η δραστηριότητα αυτή αναπτύσσεται με συνεχή ηλεκτρονικά μηνύματα, σε μια ετερόκλητη λίστα διευθύνσεων και με σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της δραστηριότητας είναι:
·       η δημόσια σπίλωση προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και μελών της ΠΡΩΣΥΝΑΤ
·       το απροκάλυπτο πλασάρισμα εργολαβικών επιλογών στη διαχείριση των αποβλήτων (εξαγωγή σκουπιδιών και καύση)
·       η γενικευμένη επίθεση κατά κινημάτων, συνδικαλισμού, πολιτικών χώρων και της πολιτικής γενικά, με τρόπο που παραπέμπει στη ρητορική της ακροδεξιάς

Σε ότι αφορά στις αήθεις επιθέσεις κατά της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, αυτές πολλαπλασιάστηκαν αφότου η ΠΡΩΣΥΝΑΤ στηλίτευσε δημόσια, σαν επιλογή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των εργολάβων, την καινοφανή ιδέα για την εξαγωγή των σκουπιδιών στο εξωτερικό και την καλλιέργεια ανοχής στην καύση τους.

Επειδή ο λόγος και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ξένος και εχθρικός με το ήθος, το λόγο και τις πρακτικές των κινημάτων, καλούμε όλους/ες όσους/ες έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα πρόσωπα να διαχωρίσουν τη θέση τους και να καταδικάσουν τα μέσα που χρησιμοποιούν. Ιδιαίτερα, τις επιτροπές αγώνα Γραμματικού και Φυλής, στο όνομα των οποίων φαίνεται να ενεργούν.

Θεωρούμε υποχρέωση όλων όσοι/ες κινούνται στο χώρο των κινημάτων να υπερασπιστούν την ελεύθερη έκφραση και αντιπαράθεση απόψεων, απορρίπτοντας ακραία και επικίνδυνα φαινόμενα σπίλωσης και συκοφαντίας.

Η αλητεία και οι ακροδεξιές πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στα κινήματα.

4/3/2016

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)
prosynat.blogspot.gr  -  prosynat@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου