Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη 10/11: ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο περιφερειακό συμβούλιο


Την Πέμπτη 10/11/2016, θα γίνει -τελικά- η πολυσυζητημένη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, στην οποία θα συζητηθεί η στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής. Έμμεσα και στην ουσία, συζητιέται το ίδιο το σχέδιο (ΠΕΣΔΑ). Ενώ εξακολουθεί να μην είναι γνωστή η τελική μορφή του ΠΕΣΔΑ (σχέδιο - φάντασμα).

Πρόκειται για ένα σχέδιο που αναπαράγει τις παθογένειες της υφιστάμενης κατάστασης, με κυριότερη το συγκεντρωτισμό του συστήματος διαχείρισης, με πυρήνα -και πάλι- την εγκατάσταση της Φυλής και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Στο βαθμό που εγκριθεί με τη μορφή που έχει σήμερα, θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τη διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής, μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη -έστω, την ύστατη στιγμή- πλήθος συλλογικοτήτων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, μέσα από το συντονιστικό σχήμα του «Δυτικού μετώπου» καλούν φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Αττικής να δώσουν μαζικό «παρών» στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, την Πέμπτη 10/11/2016, στις 15.30, στο αμφιθέατρο του  Υπ. Υποδοµών - Μεταφορών, Αναστάσεως 2, σταθμός μετρό «Εθνική Άμυνα».

Ακολουθεί το κάλεσμα του «Δυτικού μετώπου»2 σχόλια:

  1. <<....Πρόκειται για ένα σχέδιο που αναπαράγει τις παθογένειες της υφιστάμενης κατάστασης,...>>
    ....Σωστά αλλά οι παθογένειες αυτές παραμένουν με την πρόταση της ''νέας'' ΠΡΩΣΥΝΑΤ (διαδημοτικές συνεργασίες και μοίρασμα της Αττικής σε 4 διαχειριστικές ενότητες....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή